Μάθε όλους τους τύπους, τα είδη και τον τρόπο παρασκευής κάθε μπύρας.
– ALE –
Τύπος που αποδίδεται σε όλες τις αφροζύμωτες μπύρες.
– ALTBIER –
Μαύρη μπύρα από την περιοχή του Düsseldorf στη Γερμανία.
– BIERE DE GARDE –
Παραδοσιακό είδος μπύρας από τη βόρεια Γαλλία, που ωριμάζει ή παλαιώνεται σε κελάρια.
– BITTER –
Βρετανικό είδος καστανής μπύρας με διακύμανση στην ένταση από κανονική έως και extra special.
-BLOND/GOLDEN ALE-
Ελαφριά μπύρα με χρυσές αποχρώσεις, που προτιμάται τους καλοκαιρινούς μήνες.
– BOCK –
Ένας τύπος Γερμανικής Lager
– DUBBEL –
Βέλγικος τύπος Ale για τον οποίο χρησιμοποιούνται διπλάσιες –από το σύνηθες- ποσότητες βύνης, έχοντας ως αποτέλεσμα μια δυνατή μαύρη μπύρα.
– DUNKEL –
Μαύρη Lager από το Μόναχο στη Γερμανία
– GOSE –
Μια Γερμανική, ξινή, κριθαρένια μπύρα.
– GUEUZE –
Βέλγικη μπύρα από άγριες μαγιές.
– HELLES –
Τύπος Lager που παραδοσιακά κατάγεται από το Μόναχο στη Γερμανία
– INDIA PALE ALE –
Βρετανική (κατά παράδοση) θολή ale με μεγάλη ποσότητα λυκίσκων και πολύ έντονη πικράδα.
– KOLSCH –
Ελαφριά μπύρα από την περιοχή της Κολωνίας, στη Γερμανία
– KRIEK –
Βέλγικη μπύρα με γεύση κεράσι
– LAGER –
Βαθοζύμωτη μπύρα, συχνά διατηρούμενη σε κρύα δεξαμενή πριν την πώληση
– LAMBIC –
Μπύρα από άγριες μαγιές
– MARZEN –
Γερμανική Lager που παράγεται συνήθως τον Μάρτιο
– PALE ALE –
Θολή Βρετανική ale με έντονη παρουσία λυκίσκου
– PILSNER –
Lager από την Τσεχία
– PORTER –
Σκούρα πικρή ale από την Βρετανία
– RAUCHBIER –
Καπνιστή lager από την περιοχή του Bamberg στη Γερμανία
– RYE BEER –
Το κριθάρι έχει αντικατασταθεί από σίκαλη
– SAISON –
Τύπος πικάντικης Βέλγικης μπύρας που παράγεται την άνοιξη
– SOUR –
Είδος μπύρας που περιλαμβάνει ως υποκατηγορίες τις gueuze και τις lambic
– STOUT –
Πιο δυνατή από porter με γλυκιές και/ή καβουρδισμένες νότες
– TRAPPIST ALE –
Δυνατή μπύρα που παράγεται κατ’ εξοχήν από μοναχούς
– TRIPEL –
Δυνατό είδος Βέλγικης Ale για την οποία χρησιμοποιούνται τριπλάσιες –από το σύνηθες- ποσότητες βύνης
– WEISSBIER –
Γερμανικό είδος μπύρας από σιτάρι
– WHEAT BEER –
Ale στην οποία χρησιμοποιείται σημαντική ποσότητα σιταριού αντί κριθαριού
– WHITE BEER –
Βέλγικο είδος μπύρας από σιτάρι, στην οποία χρησιμοποιούνται ως γεύση κόλιανδρος και φλούδα πορτοκαλιού