Τα είδη της Μπύρας

Μάθε όλους τους τύπους, τα είδη και τον τρόπο παρασκευής κάθε μπύρας.


– ALE –

Τύπος που αποδίδεται σε όλες τις αφροζύμωτες μπύρες.

– ALTBIER –

Μαύρη μπύρα από την περιοχή του Düsseldorf στη Γερμανία.

– BIERE DE GARDE –

Παραδοσιακό είδος μπύρας από τη βόρεια Γαλλία, που ωριμάζει ή παλαιώνεται σε κελάρια.

– BITTER –

Βρετανικό είδος καστανής μπύρας με διακύμανση στην ένταση από κανονική έως και extra special.

-BLOND/GOLDEN ALE-

Ελαφριά μπύρα με χρυσές αποχρώσεις, που προτιμάται τους καλοκαιρινούς μήνες.

– BOCK –

Ένας τύπος Γερμανικής Lager

– DUBBEL –

Βέλγικος τύπος Ale για τον οποίο χρησιμοποιούνται διπλάσιες –από το σύνηθες- ποσότητες βύνης, έχοντας ως αποτέλεσμα μια δυνατή μαύρη μπύρα.

– DUNKEL –

Μαύρη Lager από το Μόναχο στη Γερμανία

– GOSE –

Μια Γερμανική, ξινή, κριθαρένια μπύρα.

– GUEUZE –

Βέλγικη μπύρα από άγριες μαγιές.

– HELLES –

Τύπος Lager που παραδοσιακά κατάγεται από το Μόναχο στη Γερμανία

– INDIA PALE ALE –

Βρετανική (κατά παράδοση) θολή ale με μεγάλη ποσότητα λυκίσκων και πολύ έντονη πικράδα.

– KOLSCH –

Ελαφριά μπύρα από την περιοχή της Κολωνίας, στη Γερμανία

– KRIEK –

Βέλγικη μπύρα με γεύση κεράσι

– LAGER –

Βαθοζύμωτη μπύρα, συχνά διατηρούμενη σε κρύα δεξαμενή πριν την πώληση

– LAMBIC –

Μπύρα από άγριες μαγιές

– MARZEN –

Γερμανική Lager που παράγεται συνήθως τον Μάρτιο

– PALE ALE –

Θολή Βρετανική ale με έντονη παρουσία λυκίσκου

– PILSNER –

Lager από την Τσεχία

– PORTER –

Σκούρα πικρή ale από την Βρετανία

– RAUCHBIER –

Καπνιστή lager από την περιοχή του Bamberg στη Γερμανία

– RYE BEER –

Το κριθάρι έχει αντικατασταθεί από σίκαλη

– SAISON –

Τύπος πικάντικης Βέλγικης μπύρας που παράγεται την άνοιξη

– SOUR –

Είδος μπύρας που περιλαμβάνει ως υποκατηγορίες τις gueuze και τις lambic

– STOUT –

Πιο δυνατή από porter με γλυκιές και/ή καβουρδισμένες νότες

– TRAPPIST ALE –

Δυνατή μπύρα που παράγεται κατ’ εξοχήν από μοναχούς

– TRIPEL –

Δυνατό είδος Βέλγικης Ale για την οποία χρησιμοποιούνται τριπλάσιες –από το σύνηθες- ποσότητες βύνης

– WEISSBIER –

Γερμανικό είδος μπύρας από σιτάρι

– WHEAT BEER –

Ale στην οποία χρησιμοποιείται σημαντική ποσότητα σιταριού αντί κριθαριού

– WHITE BEER –

Βέλγικο είδος μπύρας από σιτάρι, στην οποία χρησιμοποιούνται ως γεύση κόλιανδρος και φλούδα πορτοκαλιού